of je tuin een ondoordringbare jungle is
of een stenen woestijn,
je kunt wel wat hulp gebruiken.
De Tuinfluiter maakt van je tuin
een natuurvriendelijke oase

Je kunt De Tuinfluiter vragen voor:

Hovenierswerk & Tuinonderhoud

Hovenierswerk & Onderhoud

Soms heeft je tuin extra onderhoud nodig zoals snoeiwerk, water geven, bollen in de grond

Kleine aanpassing in de tuin

Kleine aanpassing in de tuin

Kleine aanpassing zoals een kruidenperkje aanleggen

Natuurlijke tuin creëren

Natuurlijke tuin creëren

Maak de tuin natuurvriendelijk interessant voor allerlei kleine beestjes

Hovenierswerk

Als hovenier werk ik graag binnen de poëtische omheining van een stukje paradijs op aarde, uw tuin! Een plek waar u kunt genieten van plant en dier, de zon en schaduw. De tuin kan de ultieme plek zijn om tot rust te komen én op te laden, inspiratie op te doen én de dag van je af te laten glijden. Ik help u graag om uw tuin mooi, interessant en up to date te maken en te houden. Met kleine aanpassingen kunt u meer natuur aantrekken zodat u de biodiversiteit vergroot, de bodem verbetert of het klimaat voor u zelf aantrekkelijker maakt, al met al duurzame veranderingen. Hieronder ga ik er wat verder op in. Ik help u er graag mee en vragen staat vrij!

Waar kun je me voor vragen?

-snoeien
-bollen planten
-wieden
-(ver)planten of opgraven van tuinplanten
-haagonderhoud
-watergeven, ook in de vakantie!
-enz. enz. enz.

Mogelijkheden voor natuur creëren

Grondverbetering is ook een interessant punt. Hier valt veel winst mee te behalen voor plant en insect. Grondverbetering hangt nauw samen met de vochthuishouding en het vasthouden van vocht of water in je tuin, een belangrijk punt gezien de warme zomers. Ook zorgt grondverbetering voor het beter vasthouden van voedingsstoffen. Wellicht is een afkoppeling van het regenwater mogelijk. We kunnen het allemaal bekijken.
Ik denk graag mee over het natuurvriendelijker maken van je tuin. Insecten zijn onmisbaar voor onszelf en het leven op aarde. We kunnen kijken hoe we hen kunnen helpen op een aantrekkelijke manier die past bij je tuin door bijvoorbeeld de beplanting aan te passen. Verder heb ik een grote kennis van wilde planten, kruiden en groenten. Denk eens aan een kruidenperkje!

Een (kleine) aanpassing in de tuin

Misschien ben je toe aan een (kleine) aanpassing of verandering in je tuin. Het kan gaan over een border of een pad, een schutting of een nieuwe vijver in de tuin. Ik kan je van ideeën voorzien, eventueel uitgewerkt in een praktische tekening, en indien niet te complex, de uitvoering op me nemen. Ook voor een tuinontwerp kunt je bij mij terecht.

Tegels eruit Plant erin

In een versteende omgeving kan het regenwater onvoldoende in de grond zakken. Bovendien stijgen de temperaturen en houdt steen de warmte langer vast. Groen werkt verkoelend en een bodem zonder steen kan veel meer water bergen. Het kan gemakkelijk 10 graden schelen op hete dagen. Wil je van je tegels af en heb je daar hulp bij nodig, dan kun je mij ook vragen.

Samenwerken in de tuin

Wil je graag samenwerken in de tuin dan vind ik dat erg gezellig. Als je wilt vertel ik het een en ander over de planten en dieren in jouw tuin.
Mijn uurloon is € 22,50. De kosten voor een tuinontwerp is in overleg.

Liesbeth-Woudaapjes

HEB JE INTERESSE IN MIJN TUINHULP?

Of als je meer wilt weten over De Tuinfluiter stuur me dan een berichtje!

De Tuinfluiter

De Tuinfluiter onderhoudt je tuin en maakt je tuin in overleg natuurvriendelijker.

Contact

Liesbeth Langeveld
eigenaar De Tuinfluiter
telefoon: 06 – 234 22439
email:e.t.langeveld-at-hotmail.com